×
Meniu

SEMINTELE DE IN CONTIN SUBSTANTE CE COMBAT CANCERUL, BACTERIILE, VIRUSII SI AJUTA LA SLABIRE.

#Semintele_de_in sunt o sursa de acizi grasi esentiali – grasimi si uleiuri importante pentru sanatate – pe care organismul nu le poate sintetiza singur.
Semintele de in continuare acizi grasi omega-3 si omega-6.
Semintele de in furnizeaza substante numite lignani, care par să aiba efecte benefice in combaterea cancerului, a bacteriilor, a virusilor si a ciupercilor.
Acizii grasi esentiali actioneaza in intreg organismul pentru a proteja membranele celulare – invelisurile exterioare care sunt „portari” pentru toate celulele – admitand nutrientii sanatosi si barand calea substantelor daunatoare.
Uleiul din seminte de in scade colesterolul, protejand impotriva bolilor de inima.
Se poate dovedi benefic si in angina sau hipertensiune arteriala.
Ca adjuvant digestiv, el poate preveni sau chiar dizolva calculii biliari, dar mentine si sanatatea parului si a unghiilor. La fel, consumul regulat de seminte de in in salate sau orice alt fel de mancare, contribuie la #pierderea in #kilograme.
Semintele de in, zdrobite, reprezinta o sursa naturala excelenta pentru fibre.