×
Meniu

Secția Terapie din cadrul spitalului raional Criuleni, renovată capital. Cheltuielile au fost acoperite de o asociație elvețiană

Secția Terapie din cadrul spitalului raional Criuleni, renovată capital. Cheltuielile au fost acoperite de o asociație elvețiană

Condiții mai bune pentru pacienții spitalului raional Criuleni. Secția Terapie, care deservește anual aproximativ 2.700 de pacienți a fost renovată capital după mai bine de 60 de ani. Modernizarea acesteia a costat peste opt milioane de lei, bani alocați de o asociație elvețiană din cantonul Zug, înființată pentru susținerea spitalului din Criuleni.

FeodoraChirilova are 74 de ani. Femeia suferă de probleme cardiace. De mai bine de 20 de ani,  ea vine din satul Ustia, raionul Dubăsari pentru a se trata la spitalul din Criuleni.

„Nici nu avem ce zice față de atunci. Atunci nu avem nici unde pune farfuria cu mâncare, erau taracani și șoareci și de toate. Erau niște paturi că ne cădeau picioarele pe plasă, dar acum e de o plăcere. Nici acasă nu e așa”, a spus pacienta FeodoraChirilova.

Angajații spitalului spun că, datorită utilajului modern, pacienții vor fi tratați mai eficient și mai rapid.

„Erau condiții inumane de existență. Acum avem condiții cu adevărat bune, care ne face plăcere nu numai nouă, dar și pacienților”, a menționat șefa Secției Terapie, Olga Croitoru.

„Îmi place foarte mult condițiile care s-au făcut. Ca tânăr specialist, asta este o posibilitate de a mă dezvolta în continuare și desigur de a rămâne aici”, a precizat asistenta medicală Doina Dracinscaia.

La evenimentul de inaugurarea a fost prezent și secretarul general de stat a Ministerului Sănătății Muncii și Protecție Sociale, Boris Gîlca dar și o delegație din Elveția.

„Astăzi spitalul raional Criuleni este unul din cele mai bune spitale din republică. Cu siguranță poate fi un viitor spital regional. Mă bucur pentru colegii mei, pentru siguranța pacienților care se vor trata aici”, a afirmat doamna director Roman Aurelia !

„Ne dorim să vă ajutăm, să ajutăm țara și anume în domeniul sănătății”, a zis medic, reprezentantul delegației din Elveția, Beat Wicky.

Asociația elvețiană din cantonul Zug, înființată pentru susținerea spitalului din Criuleni, a realizat cu sprijinul financiar al locuitorilor cantonului renovarea mai multor secții ale spitalului. Acum doi ani, pentru renovarea secției Anestezie asociația a oferit 80 de mii de euro.