×
Meniu

Primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată în Europa

Primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată în Europa

Primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului a fost depistată în Europa

Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă. Este vorba despre cineva venit din străinătate. Cineva care a fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Cineva care nu era vaccinat”, a declarat ministrul sănătăţii Frank Vandenbroucke, într-o conferinţă de presă.

Pacienta este o femeie nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a încurajat cetățenii europeni să se vaccineze și să respecte măsurile sanitare pentru a încetini răspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 .

 Vă rog, vaccinați-vă cât de curând posibil, dacă nu ați făcut-o deja. Și respectați regulile pentru a vă proteja. Dozele booster oferă o protecție și mai bună. De aceea europenii ar trebui să profite de toate oportunitățile pentru a se proteja prin vaccinare”. 

Comisia Europeană a propus astăzi statelor membre să activeze «frâna de urgență» asupra călătoriilor din țările sud-africane și altor state afectate, pentru a limita răspândirea noii variante. Toate zborurile către aceste țări ar trebui suspendate până când avem o înțelegere clară despre pericolul reprezentat de această nouă variantă.

“Persoanele ce se întorc din aceste regiuni ar trebui să respecte reguli stricte de carantinare. Am discutat despre această situație astăzi cu oameni de știință și producătorii de vaccinuri. Și ei sprijină astfel de măsuri precaute pentru a evita răspândirea internațională a variantei ce aduce îngrijorări”, a menționat Ursula von der Leyen.

Savanții presupun că tulpina africană al virusului SARS-CoV-2 ar putea fi rezistentă la vaccinurile anticovid existente.

Sursa: Digi24