×
Meniu

Numărul cazurilor noi de Covid-19 in creștere

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu aproape 80 la sută, la începutul anului 2022

În prima săptămână a anului 2022, numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 78 la sută. În același timp, au fost înregistrate cu 26 la sută mai multe decese, față de ultimele zile ale anului trecut. Datele au fost prezentate, astăzi, de către Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Creșterea a fost condiționată inclusiv de numărul mare de cetățeni moldoveni care au revenit în țară din străinătate, pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

90 la sută dintre cazurile înregistrate sunt varianta Delta, iar 10 la sută – Omicron. Incidența prin COVID-19 în ultimele șapte zile a fost de 99 de cazuri la 100 de mii populație.

După 9 luni de la demararea procesului de imunizare împotriva COVID-19, doar aproape 30 la sută  din populația țării este vaccinată cu ambele doze. Cea mai mare rată de vaccinare este în Chișinău, Bălți, Soroca și Dubăsari, iar cea mai redusă – în UTA Găgăuzia, Sângerei, Leova.

În Republica Moldova sunt disponibile vaccinurile produse de companiile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.