×
Meniu

Chirurgie

Șef secție Dr. Iulian Arapu 

Sectia Chirurgie prezintă o subdiviziune din cadrul IMSP SR Criuleni, curativ-diagnostică si predestinată pentru acordarea asistenței medicale specializate şi de înaltă performanță pacienților cu patologii chirurgicale, traumatologice, ORL, Oftalmolgogie.

Dispune de 40 de paturi, dintre care :

  • 26 paturi chirurgicale (2 paturi ORL, 2 paturi Oftalmologie)
  • 14 paturi traumatologice

Activitatea secției este axată atât pe chirurgia de urgenţă, cât şi pe cea programată, care include operații pe stomac, ficat, colon, hernia de diverse localizări, operaţii laparoscopice.

In sectie au acces toti pacientii, indiferent de casa de asigurare.
Conditiile de cazare fiind  bune, constand in saloane de 3 si 4 paturi, renovate cu regularitate si mobilier nou, săli de proceduri, de pansamente și  de manipulații, blocuri sanitare și cantina pentru servirea mesei.

Pregatirea personalului superior si mediu se desfasoara in mod continuu, medicii din sectie participand  cu regularitate la congrese si simpozioane de chirurgie.

Blocul operator cuprinde 2 sali de operatii cu aer conditionat, zona de tranzit si compartimentul de sterilizare. Fiind dotat cu aparatura de ultima generatie, ceea ce cuprinde si o linie completa de laparoscopie.